Boot

[metaslider id=71]
Deze Jakon I kajuitzeilboot is een stalen knikspant van 7,50 meter lang, gebouwd in Volendam in de 70-er jaren. Hij heeft een doorvaarhoogte van 10,50 meter en een diepgang van 1,15 cm. De houten giek en mast zijn nog helemaal origineel. De kuip is betimmerd met mahonie en teakhout. In de bun is een buitenboordmoter geplaatst; een Honda 4-takt 2-cylinder van 7.5 pk, welke vervangen gaat worden door een moderne motor. Het aantal vierkante meters zeiloppervlak is 28 m2. Aanwezig zijn een genua, een standaardfok en een stormfokje. Door de vorm van de romp en de huid van dik staal heeft hij zeer stabiele vaareigenschappen.

Het mahoniehouten interieur is eenvoudig maar al het benodigde is aanwezig.
De kombuis bestaat uit een tweepits gasstelletje en een gootsteentje met een voetwaterpomp en er zijn drie tot 4 slaapplaatsen. Op de fotopagina zijn foto’s en tekeningen te zien van het (standaard)interieur.

De Jakon krijgt momenteel een grondige onderhoudsbeurt. De kiel is gelast en wordt in de verf gezet. Het volledige interieur is eruit en de binnenzijde wordt opnieuw geverfd. Verder dient al het houtwerk afgeschraapt en van nieuwe lagen lak voorzien te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *