Vissalade

 

 

 

Deze salade is heerlijk op een toastje, als lunch op brood en ook als voorgerecht

Ingrediënten:

– Tonijn, krab of zalm in olijfolie
– mayonaise 2 eetlepels
– Griekse yoghurt of crème fraîche 1 eetlepel
– kappertjes en/of augurkjes 1 eetlepel
– sjalotje fijn gesnipperd
– bosuitje fijn gesneden
– knoflook geperst teentje
– dille fijn gesneden + toefje apart, evt. peterselie
– sap van een 1/4 limoen of citroen + een schijfje
– zeezout
– vers gemalen zwarte peper naar smaak

Doe de mayonaise en yoghurt of crème fraîche in een kom. Houd een toefje dille apart om te garneren. Roer alle ingrediënten zorgvuldig door de mayonaise en schenk de salade over in een mooi schaaltje. Doe er een schijfje citroen en een toefje dille op en zet koel weg. Minstens een half uurtje laten intrekken zodat de smaken zich goed met elkaar kunnen verenigen.

EET SMAKELIJK